• S.E
  S.E

  Ogromne promene - Valve uvodi Regionalne Lige u Doti

  Sign in to follow this  

  Valve je konačno poslušao molbe Dota 2 esport zajednica i kompletno će promeniti sistem takmičenja od naredne sezone. Minore će zameniti Regionalne Lige u kojima će se skoro 100 timova boriti za plasman na Major turnira, a potom i The International.

  Naime opšte je poznato da je situacija u tier 2/tier 3 timovima u Dota esportu trenutno blago katastrofalna. Timovi koji ne uspevaju da se plasiraju na Majore ne mogu ostvariti nikakav profit, zbog čega često gledamo raspade i formiranja novih ekipa, mnogo više nego na primer u LoL i CS:GO esportu, što dodatno negativno utiče na stabilnost organizacija.

  U prevodu - ako nemate ekipu koja može skoro pa redovno da se plasira na Majore, u Doti ćete imati velike gubitke kao vlasnik kompetitivne ekipe.

  Kada se uz to uzme u obzir da popularnost same igre opada iz meseca u mesec i sve je manje aktivnih igrača koji više ni nemaju motivacije da se trude da postanu profesionalci, nije ni čudo da je Valve rešio nešto da promeni.

  Novi sistem zvuči zaista obećavajuće. Svaka od šest regija će imati svoju Regionalnu Ligu, koje će imati po dve Divizije. Po osam ekipa će se takmičiti u Gornjoj i Donjoj Diviziji, što znači da će se ukupno 96 timova boriti u novom sistemu.

  Tokom jedne takmičarske godine igraće se tri sezone, koja će svaka kulminirati sa po jednim Major turnirom.

  Tokom svake sezone dva poslednja tima iz Gornje Divizije će preći u Donju Diviziju, dok će dva najbolja tima iz Donje preći u Gornju. Ekipe koje zauzmu poslednje dve pozicije u Donjoj Diviziji će ispasti iz takmičenja, a njih će zameniti timovi preko otvorenih kvalifikacija.

  Svaka liga će imati nagradni fond od 280.000 dolara po sezoni koji će biti raspoređen među obe divizije.

  Prvoplasirani tim Gornje Divizije će se kvalifikovati direktno za plejof fazu Majora, drugoplasirani tim u grupnu fazu, dok će treća i četvrta ekipa ići u kvalifikacije odnosno Wild Card fazu. Po pet najboljih ekipa iz svake sezone će biti nagrađene DPC poenima.

  Kada je reč o Major turnirima, na njima će se 18 timova iz svih regija boriti za vredne DPC poene i nagradni fond od 500.000 dolara.

  Na kraju sezone 12 ekipa sa najviće DPC poena će se direktno kvalifikovati na The International 2021. 

  Sve dodatne detalje možete pročitati na  zvaničnom sajtu.

  Edited by S.E

  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Guest Guest
  stats
  Activity
  Group
  Guests
  Posts
  0
  Reputation
  0
  warn level
  0
  Joined
  Email
  Guest has no recent activity to show