• S.E
  S.E

  Valve raspisao konkurs za TI 2021 domaćina

  Sign in to follow this  

  Valve je po prvi put otvorio prijave za organizaciju najvećeg esport turnira na planeti.

  Kompanija koja stoji iza planetarnih gejming fenomena Counter-Strike i Dota je poslala mejlove u kojima zove zainteresovane strane da se do kraja marta prijave za organizaciju slavnog Dota 2 turnira The International.

  Takmičenje koje je po prvi ušlo u istoriju elektronskog sporta 2011. godine kao prvi turnir sa nagradnim fondom od milion dolara je nastavilo da iz godine u godinu obara sopstveni rekord najvećeg nagradnog fonda u esportu koji je prošle godine iznosio vrtoglavih 34.3 miliona dolara.

  Nakon što je prvo izdanje turnira održano u nemačkom gradu Kelnu TI se preselio u Ameriku i Sijetl gde se ujedno i nalazi sedište kompanije Valve. Pre dve godine Valve donosi odluku da organizuje TI8 u Vankuveru u Kanadi, da bi prošli TI gledali gledali u Kini, zemlji iz koje je došlo nekoliko prethodni TI šampiona.

  Ove godine najbolje Dota 2 igrače sveta će ugostiti kolevka evropskog esporta - Švedska. Tri od šest velikih Dota 2 regija su za sada organizovale The International, dok će sada svoju priliku dobiti i Jugoistočna Azija, Južna Amerika i CIS regija.

  Kada se uzme u obzir kolika je popularnost Dote u Rusiji možemo očekivati da će možda naredne godine Moskva dobiti šansu, pogotovo kada se uzme u obzir koliko je velikih esport takmičenja u prethodnim godinama održano u ovom gradu, ali uz popularnost i prestiž koju The International donosi, ne sumnjamo da će konkurencija biti žestoka.

  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Guest Guest
  stats
  Activity
  Group
  Guests
  Posts
  0
  Reputation
  0
  warn level
  0
  Joined
  Email
  Guest has no recent activity to show