All Activity

This stream auto-updates     

 1. Last week
 2. Profesionalni Dota 2 igrači koriste pauzu u sezoni nastalu zbog epidemije korona virusa da igraju više ranked mečeva nego inače, što je dovelo do toga da su za kratko vreme još trojica uspela da se upišu u slavni 10.000 MMR klub. Nakon što je Abed Azel "Abed" L. Yusop ušao u istoriju kao prvi Dota 2 igrač koji je premašio 10.000 MMR u junu 2017. godine još devetoro igrača je uspelo da ponovi njegov uspeh. Brojka je vremenom spontano rasla, a nakon što je dizanje MMR-a donekle olakšano sa promenama koje je Valve implementirao u igru u roku od samo nekoliko dana trojica igrača su se pridružila ovoj listi. Prvi od njih koga ćemo spomenuti je mladi 19-ogodišnji Ukrajinac Alik "V-Tune" Vorobey koji na ovoj listi za sada ima najmanje esport iskustva. On je počeo da se takmiči pre samo dve godine kao član CIS ekipe Odium, a nakon toga je sa našim Nikolom "LeBronDota" Popovićem igrao za Aachen City Esports. Potom je usledila kratka epizoda u ekipi HellRaisers, da bi na kraju završio u timu FlyToMoon pre nešto više od mesec dana. Šveđanin Linus "Limmp" Blomdin se takmiči još od 2014. godine godine, a najpoznatiji je po igranju za ekipu compLexity Gaming čiji je član bio u čak tri navrata. U međuvremenu je igrao za Ninjas in Pyjamas i Alliance, da bi se krajem 2019. godine vratio u Alliance za koji i danas igra i kome je pomogao da ponovo postanu jedan od vodećih evropskih timova. On je svoju esport karijeru započeo u MOBA igri Heroes of Newerth, a heroji po kojima je danas najpoznatiji u Doti su Puck, Tiny i Templar Assassin. Najnoviju listu kompletira Dota 2 zvezda koju nema potrebe posebno predstavljati. Dovoljno je reći Syed Symail "SumaiL" Hassan pa da svi znamo o čemu je reč. "Čudo od deteta" koje je sa samo 16 godina osvojilo The International i time ušao u istoriju esporta je i dalje jedan od najslavnijih igrača, a od ove sezone nastupa za dvostruke TI šampione OG nakon što je napustio Evil Geniuses. Za igrača njegovog kalibra to što je došao do 10.000 MMR rejtinga nije ništa specijalno moglo bi se reći, ali kada se uzme u obzir činjenica da je to uradio birajući heroje na random - cela stvar postaje poprilično impresivna i pokazuje koliko je zapravo njegovo znanje o igri. Uz tri nova imena evo i kako izgleda spisak imena Dota 2 igrača koji su probili magičnu MMR cifru od 10.000: Abed Azel "Abed" L. Yusop Yeik "MidOne" Nai Artour "Arteezy" Babaev Roman "RAMZES" Kushnarev Aliwi "w33" Omar Rafli Fathur "Mikoto" Rahman Cheng "NothingToSay" Jin Marc "Raven" Fausto Armel Paul "Armel" Tabios Vladimir "No[o]ne" Minenko Alik "V-Tune" Vorobey Linus "Limmp" Blomdin Syed Sumail "SumaiL" Hassan
 3. Earlier
 4. WePlay turnir je najavljen sa nagradnim fondom od $120,000, a sav novac bi na kraju istog išao u borbu protiv Korona virusa. Od starta turnira, otvorena je opcija da gledaoci doniraju dodatni novac, kako bi što više uspeli da sakupe. Nakon samo 3 dana takmičenja, cifra sada iznosi fantastičnih $180,000. Da bi WePlay motivisao svoje fanove, postavio je različite golove. Svaki put kada bi donacijama prešli jedan gol, WePlay bi pojačavao turnir i dodavao zabavu. Turnir se igrati do 26. marta, a kako stoje stvari, verujemo da ćemo oboriti sve golove koje je postavio ukrajinski organizator. Sve u svemu, jedan fantastičan gest WePlay-a, koji će uz pomoć fanova sakupiti veliki novac za borbu protiv Korone.
 5. Riot je danas objavio da će se zbog novih mera predostrožnosti protiv korona virusa ceo ostatak 2020 prolećne sezone LCS lige igrati onlajn, uključujući i samu plejof završnicu. Pre nego što je korona pandemija zavladala svetom finale aktuelne sezone LCS lige je trebalo da se održi u Dalasu. Kada je 13. marta doneta odluka da se liga odloži do daljnjeg takođe je najavljeno i da će se finale pomeriti na drugu lokaciju, odnosno u Los Anđeles, ali ubrzo nakon toga LA postaje jedan od centara zaraze u Americi tako da je bilo jasno da i ova opcija neće uroditi plodom. Prošle nedelje LCS i LEC liga su nastavile da se igraju onlajn, a Riot je očigledno zadovoljan ovom odlukom i planira da sprovede sezonu do kraja u ovom formatu. Za sada još uvek nema zvanične otvrde da će se i kraj LEC lige odigrati onaljn. Veliko finale je prvobitno pomereno iz Budimpešte u LEC studio u Berlinu, ali veoma je izvesno da će i ova odluka biti promenjena ako ne danas, onda u danima koji su pred nama.
 6. Valve, kao i sve veće kompanije, se uvek trudio da ne izbacuje novi peč tokom velikih turnira. Nažalost, Major koji je trebao da se igra u ovom trenutku, odložen je zbog Korona virusa, što je ovoga puta značilo da nam je stigao novi peč verovatno pre vremena. Za početak izdavajamo da Town Portal Scroll više nije 50 golda, već 90. Samim tim, promenjen je i Boots of Travel, koji više nema active, već će se town portal croll promeniti. Cooldown će biti 40 sekundi i neće oduzimati jedan charge. Kao što i sam naslov govori, dva najnovija heroja su dobila svoj Aghanim Scepter. Snapfire je postala Pudge. Kao i Butcher ona će moći da pojede prijateljske kripove ili heroje i da ih baci. Kad padnu, stanuju sve u toj zoni i nanose dmg over time. Što se tiče Void Spirita Resonant Pulse postaje magija sa dva charge-a i silence-uje protivnike na dve sekunde. Kompletnu peč listu možete pronaći –OVDE!
 7. Samo par dana nakon što je Valve potvrdio da će se četvrti Dota 2 Minor održati po drugu godinu zaredom u Splitu, stigla je informacija da će taj turnir biti otkazan, kao i EPICENTER Major, koji je trebao da se održi u Moskvi početkom maja. Iako je OGA Pit Minor u Splitu trebao da se održi od 23-26. aprila, Valve je odlučio da je ovo najsigurnija opcija u ovom trenutku. ”Nakon pažljivog razmatranja trenutnog stanja i putanje Covid-19 (Korona virus) epidemije, kao i zdravstvene opasnosti koje bi stvorio turnir za sve zaposlene, takmičare i fanove, odlučili smo da otkažemo četvrti. Major/Minor u tekućoj DPC sezoni. Pratićemo razvijanje budućih dešavanja, pa ćemo kasnije utvrditi šta će tačno biti sa poslednjim Major turnirom u sezoni”, izjavio je Valve. Ovo je veliki udarac za naš region, u kojem retko dobijamo priliku da gledamo najbolje Dota 2 igrače. Ipak, zdravlje je sada ono što je najbitnije, tako da je Valve definitivno pravilno postupio.
 8. Euphoria

  Meow meow

  Euphoria_37
 9. Širenje Korona virusa u svetu je dovelo do toga da se mnogi veliki esports i gejming događaju odigraju bez publike, dok su neki čak morali da se odlože. ESL One Major u Los Anđelesu je samo još jedan koji se pridružio toj listi. Kada je predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Trump, sinoć zvanično doneo odluku da se zabrane svi letovi iz Evrope za Ameriku, pojavile su se informacije da će turnir biti kompletno otkazan, zbog toga što veći deo ESL tima, kao i sami igrači, neće moći da otputuju za Los Anđeles. Ipak, ubrzo nakon toga ESL je na tviteru potvrdio da se u bliskom kontaktu sa Valveom i da zejdno poukušavaju da pronađu rešenje ovog problema. ”U bliskom smo kontatku sa Valveom, kako bi pronašli novu lokaciju i vreme gde bi mogao da se održi Major. Veoma smo razočarani, ali verujemo da je ovaj ishod u najboljem interesu svih ljudi koji se trude da ovaj turnir bude najbolji što može biti”, izjavio je generlani direktor.
 10. Split će još jednom ugostiti vrhunske Dota 2 timove i to od 23. do 26. aprila a pobedniku će pripasti dragocen plasman na EPICENTER Major. AMD SAPPHITE DOTA PIT Minor je puno ime osmog po redu Dota Pit turnira koje smo sada već redovno navikli da gledamo u Hrvatskoj. Od osam turnira ovo je treći Minor što je ujedno i velika čast za organizatore koji imaju priliku da vode jedan od deset turnira koji dodeljuju DPC poene koji se koriste za kvalifikovanje za The International. Osam ekipa će se boriti za ukupno 660 DPC poena i 300.000 dolara, a naravno kao i na svim Minorima glavna nagrade je sam plasman na Major koji počinje 2. maja. Kvalifikacije za DOTA PIT Minor će se održati 2. i 3. aprila, odmah nakon kvalifikacija za EPICENTER Major. Sam format turnira će biti
 11. Ogi

  ogi233

  ogi233
 12. S.E

  SE1986

  SE1986
 13. Matchmaking sistem je sinoć dobio nove promene. Zamenjeno je Core/Support rangiranje jednim rangom koji koristi hendikepe za svaku od pet postojećih uloga, čime će sistem izračunati vašu relativnu snagu za svaku poziciju. Kada meč započinjete u vašoj najboljoj ulozi, sistem će izračunati vaš tačan MMR. Ipak, ukoliko igrate u slabijoj ulozi, sistem će vas plasirati u meč sa manjim MMRom. Kada uđete u meč, igra će prikazati prilagođene nivoe koji su iskorišćeni za usklađivanje svakog igrača. Bez obzira na vašu ulogu, sistem će dodati/oduzeti vaš tačan MMR. Detaljno o peču možete pronaći – OVDE!
 14. Valve je po prvi put otvorio prijave za organizaciju najvećeg esport turnira na planeti. Kompanija koja stoji iza planetarnih gejming fenomena Counter-Strike i Dota je poslala mejlove u kojima zove zainteresovane strane da se do kraja marta prijave za organizaciju slavnog Dota 2 turnira The International. Takmičenje koje je po prvi ušlo u istoriju elektronskog sporta 2011. godine kao prvi turnir sa nagradnim fondom od milion dolara je nastavilo da iz godine u godinu obara sopstveni rekord najvećeg nagradnog fonda u esportu koji je prošle godine iznosio vrtoglavih 34.3 miliona dolara. Nakon što je prvo izdanje turnira održano u nemačkom gradu Kelnu TI se preselio u Ameriku i Sijetl gde se ujedno i nalazi sedište kompanije Valve. Pre dve godine Valve donosi odluku da organizuje TI8 u Vankuveru u Kanadi, da bi prošli TI gledali gledali u Kini, zemlji iz koje je došlo nekoliko prethodni TI šampiona. Ove godine najbolje Dota 2 igrače sveta će ugostiti kolevka evropskog esporta - Švedska. Tri od šest velikih Dota 2 regija su za sada organizovale The International, dok će sada svoju priliku dobiti i Jugoistočna Azija, Južna Amerika i CIS regija. Kada se uzme u obzir kolika je popularnost Dote u Rusiji možemo očekivati da će možda naredne godine Moskva dobiti šansu, pogotovo kada se uzme u obzir koliko je velikih esport takmičenja u prethodnim godinama održano u ovom gradu, ali uz popularnost i prestiž koju The International donosi, ne sumnjamo da će konkurencija biti žestoka.
 15. Valve je konačno poslušao molbe Dota 2 esport zajednica i kompletno će promeniti sistem takmičenja od naredne sezone. Minore će zameniti Regionalne Lige u kojima će se skoro 100 timova boriti za plasman na Major turnira, a potom i The International. Naime opšte je poznato da je situacija u tier 2/tier 3 timovima u Dota esportu trenutno blago katastrofalna. Timovi koji ne uspevaju da se plasiraju na Majore ne mogu ostvariti nikakav profit, zbog čega često gledamo raspade i formiranja novih ekipa, mnogo više nego na primer u LoL i CS:GO esportu, što dodatno negativno utiče na stabilnost organizacija. U prevodu - ako nemate ekipu koja može skoro pa redovno da se plasira na Majore, u Doti ćete imati velike gubitke kao vlasnik kompetitivne ekipe. Kada se uz to uzme u obzir da popularnost same igre opada iz meseca u mesec i sve je manje aktivnih igrača koji više ni nemaju motivacije da se trude da postanu profesionalci, nije ni čudo da je Valve rešio nešto da promeni. Novi sistem zvuči zaista obećavajuće. Svaka od šest regija će imati svoju Regionalnu Ligu, koje će imati po dve Divizije. Po osam ekipa će se takmičiti u Gornjoj i Donjoj Diviziji, što znači da će se ukupno 96 timova boriti u novom sistemu. Tokom jedne takmičarske godine igraće se tri sezone, koja će svaka kulminirati sa po jednim Major turnirom. Tokom svake sezone dva poslednja tima iz Gornje Divizije će preći u Donju Diviziju, dok će dva najbolja tima iz Donje preći u Gornju. Ekipe koje zauzmu poslednje dve pozicije u Donjoj Diviziji će ispasti iz takmičenja, a njih će zameniti timovi preko otvorenih kvalifikacija. Svaka liga će imati nagradni fond od 280.000 dolara po sezoni koji će biti raspoređen među obe divizije. Prvoplasirani tim Gornje Divizije će se kvalifikovati direktno za plejof fazu Majora, drugoplasirani tim u grupnu fazu, dok će treća i četvrta ekipa ići u kvalifikacije odnosno Wild Card fazu. Po pet najboljih ekipa iz svake sezone će biti nagrađene DPC poenima. Kada je reč o Major turnirima, na njima će se 18 timova iz svih regija boriti za vredne DPC poene i nagradni fond od 500.000 dolara. Na kraju sezone 12 ekipa sa najviće DPC poena će se direktno kvalifikovati na The International 2021. Sve dodatne detalje možete pročitati na zvaničnom sajtu.
 16. Io Ranged, Escape, Nuker, Support
 17. Dazzle Ranged, Disabler, Nuker, Support
 18. Centaur Warrunner Melee, Disabler, Durable, Escape, Initiator, Nuker
 19. Weaver Ranged, Carry, Escape
 20. Visage Ranged, Disabler, Durable, Nuker, Pusher, Support
 21. Undying Melee, Disabler, Durable, Nuker, Support
 22. Tusk Melee, Disabler, Initiator, Nuker
 23. Terrorblade Melee, Carry, Nuker, Pusher
 24. Sven Melee, Carry, Disabler, Durable, Initiator, Nuker
 25. Slark Melee, Carry, Disabler, Escape, Nuker
 1. Load more activity