Balkan GGA League 2017 – Polovina Sezone

POSTED BY Head Admin December 25, 2017 in TurniriVesti,
Post thumbnail

Nalazimo se na polovini prve sezone BALKAN GGA LIGE. Reč je o ligi koja okuplja najboljih 8 timova sa Balkanskih prostora. Prve 4 ekipe na tabeli iz regularnog dela lige će učestvovati u playoff zavrsnici i borice se za titulu prvaka prve sezone.
  
*Ekipa  Yolo Gaming je diskvalifikovana iz lige, zbog nepojavljivanja i neodigravanja svojih mečeva.


Ekipa koja trenutno zauzima vodeću poziciju je Dradly Five. Definitivno su opravdali direktni invite koji smo im dodelili. Takodje jedna od najpraćenijih ekipa lige, sa najvećom prosečnom gledanosću na Twitch-u. Momci sjajno igraju, i za sada su bez poraza u ligi. Imaju tri pobede sa po 2:0, a u subotu u derbiju kola odigrali su 1:1 sa  3D.E-Sports. Sa jos 3 kola do kraja regularnog dela lige, najverovatnije su obezbedili jednu od prve 4 pozicije na tabeli.

Odmah iza Madjara su dve Makedonske ekipe,  Mystique i  Deadly Force. Makedonci pokazuju zasto imaju mozda i najjaču zajednicu dota igrača na Balkanu i koliko su posvećeni doti. Ekipa  Mystique je kao i Dradly Five dobila direktni invite za učesće u ligi zbog rezultata koje prave u prethodnom periodu. Jedna su od 3 ekipe koja nema poraz u prva 4 kola. Uskoro nas očekuje njihov medjusobni duel u kome će se možda i odlučiti koja ekipa ce zauzeti prvu poziciju na kraju regularnog dela lige. Sa druge strane  Deadly Force je ušao u ligu kroz kvalifikacije i do sada su nam pokazali da mogu da igraju ravnopravno sa svim ekipama. Jedini poraz od 0:2 imaju od Dradly Five još u prvom koli BALKAN GGA LIGE. Sve ostale meceve su pobedili sa 2:0.

Slede dve Srpske ekipe  3D.E-Sports i  Make My Day. Ove ekipe zajedno sa  Bitange imaju po 5 odigranih mečeva, zato što su zbog diskvalifikacije  Yolo Gaming dobili automatsku pobedu od 2:0. I bez ovih bodova bi zauzimali poziciju iza Makedonaca. Ekipa  Make My Day je pobednik prvih i najjačih kvalifikacija koje su prethodile Balkan GGA Ligi. Momci predvodjeni Cod1-em nemaju poraz u dosadašnjem delu lige ali nemaju ni pobedu. Sva četri meča su odigrali rezultatom 1:1. Jedno je sigurno, uz skoro sigurne Mađare, Makedonci i Srbi će se boriti za prve 4 pozicije prve sezone.

Još da pomenemo dve ekipe koje dolaze iz kvalifikacija,  Making You Mad i  Bitange. Ukoliko pobede sve mečeve do kraja imace šansu da se nadju u playoff završnici medju najboljim ekipama Balkana. Upravo jedine pobede ove dve ekipe su napravljene nad  Yolo Gaming-om. Ako nista drugo, sigurno jedno veliko iskustvo za ove ekipe.

Sa ligom nastavljamo 13.januara 2018 godine posle novogodišnjih i Božićnih praznika. Ostala su jos 3 kola do kraja regularnog dela, i onda kreću zavrsne borbe za nagrade prve sezone Balkan GGA Lige.
Takodje pozivamo i sve ostale igrače da nam se pridruže na našem Discord Serveru jer će biti i pregrst drugih aktivnosti i takmičenja na D2S i Good Game Arena platformi.

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *