Mineski se povukao sa DotaPit Minor turnira – Split, Hrvatska

POSTED BY Head Admin October 18, 2017 in Turniri
Post thumbnail

Zbog porodičnih problema jednog od igrača, Mineski se povukao sa AMD SAPPHIRE DotaPit turnira zakazanog u Splitu, Hrvarskoj od 2-5og Novembra.

Samo dve nedelje pre početka programa trećeg Minor turnira sezone, organizatori su saopštili da se tim Mineski povukao sa DotaPit Minora. Umesto da nađu standin igrača koji bi popunio poziciju, Mineski je odlučio da se svi povuku kao tim sa ovog događaja.

Večeras, imamo saopštenje za vas. Pošto jedan od nasih igraca ima porodičnih problema kojima mora da se posveti, mi smo odlučili da se povučemo svi zajedno sa DotaPit Minora koji se odigrava kasnije ove godine. Ova odluka nije nimalo lako donešena, ali tim je odlučio da budemo svi zajedno u ovome i podržimo našeg saigrača u teškim trenutcima. Mnogo nam je žao zbog ovoga, zbog naših fanova ali i DotaPit organizatora. Naše učešće se podrazumeva na ovonedeljnom PGL Minoru, pa se nadamo da će te nas podržati tamo.

 

Pošto Minski propušta ovaj turnir, znači da gubi mogućnost da se bori za 150 TI8 kvalifikacionih poena. Mineski je već obezbedio 90 poena po igraču posto je zauzeo drugo mesto na StarLadder Invitational Minor koji se odigrao pre nekoliko dana u kome su u velikom finalu izgubili sa 3:1 od tim Liquid-a. Tim ce nastupiti na PGL Open Bucharest Minor koji počnje 19og Novembra, u borbi za 150 TI8 kvalifikacionih poena.

 

Do sada, DotaPit još uvek nije odlučio koji tim će zameniti Mineski iz SEA regiona. Mnogi spekulišu da će to biti Fnatic pošto su zauzeli drugo mesto u SEA regionalnim kvalifikacija, izgubivši baš od Mineskia u finalu sa 3:2. Obezbeđivanje viza za igrače Fanatika ne bi trebalo da bude problem pošto su već poznat tim u svetu e-sporta.

DotaPit je treći Minor Pro DotA sezone i kao skoro svi Minori ove sezone, ima nagradni fond od $300,000 i ukupno 300 TI8 poena za podeliti najboljim timovima turnira. Turnir će biti održan iza zatvorenih vrata, bez publike, sa sedištem u Meridian Lav Hotelu u Splitu, Hrvatskoj od 2-5og novembra.

 

AMD SAPPHIRE Dota Pit timovi učesnici:

Tim Liquid (direktno pozvani)
Newbee (direktno pozvani)
OG (EU kvalifikacije)
Virtus.Pro (CIS kvalifikacije)
Immortals (NA kvalifikacije)
SG e-sports(SA kvalifikacije)
Vici Gaming (CN kvalifikacije)
Čeka se odluka organizatora (SEA)

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *