Poznati svi učesnici ESL One Hamburg Dota 2 Majora

POSTED BY Head Admin September 26, 2017 in Turniri
Post thumbnail

Završetkom svih regionalnih kvalifikacija kompletiran je i spisak prvog Dota 2 Majora u novoj sezoni. Uz trijumfe nekoliko favorita videli smo i par iznenađenja, što se primarno odnosi na Kinu i SEA regiju.

Podsetimo, ESL je prvobitno objavio da su finalisti TI7, Team Liquid i Newbee dobili direktne pozive, dok je preostalih šest ekipa došlo iz regionalnih kvalifikacija.

Team Secret je izašao kao pobednik iz izuzetno kompetitivnih evropskih kvalifikacija, u kojima su učestvovali ekipe kao što su OG, HellRaisers, mousesports i PENTA. Team Secret je trijumfovao bez izgubljene partije, savladavši Elements Pro, MidorFeed i SFT e-sports u velikom finalu, koji su napravili najveće iznenađenje u kvalifikacijama savladavši OG sa 2-0.

Uvek uzbudljive CIS kvalifikacije su ovoga puta pripale ekipi Virtus.pro Oni su morali da savladaju većinu najjačih ekipa u regiji na putu do slota na Majoru, u četvrtfinalu su savladali Vega Squadron, u polufinalu je pao Na’Vi a u finalu su dobili Team Spirit ubedljivim 3-0 rezultatom.

U Kini smo videli mnoge moćne ekipe kao što su obe LGD ekipe, Gaming i ForeverYoung, ViCi Gaming, Invictus Gaming i IG.Vitality, EHOME, ali ni jedna od njih nije uspela da stane na put timu koji je došao iz otvorenih kvalifikacija i iznenadio celu regiju svojim trijumfom – Keen Gaming. Njihov put do pobede je bio sve sem lak. U prvoj rundi su dobili For The Dream 2-1, potom je pao Invictus Gaming identičnim rezultatom, da bi u polufinalu savladali IG.Vitality sa 2-0. U drugom polufinalu LGD.Gaming je savladao bratski tim LGD.ForeverYoung, i potom je usledilo uzbudljivo BO5 finale, u kom je Keen Gaming slavio pobedom u odlučujućoj petoj partiji.

Iznenađnje smo videli i u SEA kvalifikacijama. Velikani kao što su TNC Pro Team, Fnatic, Execration i Mineski su ostali u senci ekipe HappyFeet, koja je redom savladala WG.Unity, Fire Dragon i Clutch Gamers u finalu, kako bi izborili plasman na Major.

Evil Genius su bez izgubljene partije protutnjali kroz američke kvalifikacije. Odmah u četvrtfinalu su savladali možda i glavnog rivala, tim sačinjen od korejskih zvezda koji sada nastupa za organizaciju Immortals, da bi u polufinalu pao compLexity, a u finalu VGJ.Storm.

Za kraj, brazilski tim SG e-Sports je trijumfovao u južnoameričkim kvalifikacijama, pobedivš¡i od poznatijih ekipa Infamous Young u polufinalu dok su u finalu savladali Team Taka 3-1.

Kompletan spisak učesnika ESL One Hamburg Dota 2 Majora izgleda ovako:

Team Liquid
Newbee
Team Secret
Virtus.pro
Evil Geniuses
Keen Gaming
Happy Feet
SG e-sports

ESL One Hamburg počinje 26. i završava se 29. oktobra, a timovi se takmiče za nagradni fond od milion dolara i 1500 Pro Circuit poena.

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *