Team Liquid je osvojio Dota PIT Minor u Splitu

POSTED BY Head Admin November 6, 2017 in Vesti
Post thumbnail

Završio se AMD SAPPHIRE Dota PIT Minor koji se proteklih nekoliko dana igrao u Splitu. Najveći deo nagradnog fonda od 300.000$ i 150 kvalifikacionih bodova osvojila je trenutno najbolja ekipa na svetu – Team Liquid, kojem je ovo drugi osvojeni Minor u novoj sezoni.

Ni odlični Vici Gaming, niti Dueling Fates patch nisu poremetili Team Liquid u pohodu na drugu titulu ove sezone. Celi turnir izgledali su odlično, a prvu partiju izgubili su tek u finalu. Vici Gaming napravio je pravo malo čudo na Dota PIT Minoru u Splitu. Porazili su OG, Virtus.pro i Newbee, ali dvaput su izgubili od Liquida te osvojili tek drugo mjesto.

U finalu koje se igralo BO5 smo dve verzije Liquida, jednu dekoncentriranu i pomalo reaktivnu i onu drugu koju smo imali priliku pratiti kada su osvojili The International. Prvi meč je bolje otvorio Liquid, onda su pre trećeg Roshana izgubili važnu borbu zbog odličnog Rena ”eLeVeNa” Yangweia na Tidehunteru koji je bez Blink Daggera pronašao način kako s Ravageeom uhvatiti više protivničkih heroja. Potom su uzeli i Roshana koji nakon treće smrti daje i Refresher Shard i tako se Vici Gaming uspeo vratiti u meč i na kraju pobjedit.

Drugi meč opet je bolje otvorio Team Liquid. Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen i Ivan Orislavov “MinD-ContRoL” Ivanov razvlačili su Vici Gaming po čitavoj mapi s dvojicom vrlo mobilnih heroja, Queen of Pain i Nature’s Prophetom. Međutim, posljednji odabrani heroj na strani Vici Gaminga Chaos Knight imao je sve više uticaja na meč kako je vrijeme odmicalo. Zhang “Paparazi” Chengjun igrao je odlično, kao i prvu partiju na Anti-Mageu i stvarao je velike probleme za Team Liquid. Queen of Pain i Nature’s Prophet polako su počeli opadati i bilo je sve teže pronalaziti prostor protiv Chaos Knighta koji je dominirao u svakoj borbi. Iako su ostali bez barake na bot laneu, Vici Gaming ponovo uspijeva preokrenuti meč te im za pobjedu nedostaje još samo jedna pobjeda.

Već u trećem meču vidjeli smo da Team Liquid ne planira tako lagano izgubiti finale. U meču koji je trajao svega dvadesetak minuta Amer “Miracle-” Al-Barkawi fenomenalno je odigrao Slarka u kompoziciji s Lycanom i Night Stalkerom koja je trebala dominirati noću i pregazili su protivnike.

U četvrtom meču gledali smo opet nevjerojatnog Miraclea koji je ovoga puta igrao Templar Assasina na midu. Bila je to još jedna fenomenalna predstava Liquida koji kada dobije heroje poput Lone Druida i Keeper of the Lighta, jako retko gubi.

Bilo je teško vjerovati da Vici Gaming može nešto napraviti nakon što je u manje od sat vremena igre Liquid izjednačio seriju na 2-2. I poslednji, odlučujući meč bio je jednostran. Liquid je opet dobio heroje koje je želio, MATUMBAMAN je igrao Lifestealera, Miracle je dobio Invokera po kojem je poznat, a GH je igrao Earth Spirita. Još jedan meč od dvadesetak minuta i Team Liquid je osvojio AMD SAPPHIRE Dota PIT u Splitu!

Čestitke komšijama na solidno organizovanom Minoru, osim manjih produkcijskih problema tokom prenosa na tviču sve ostalo je bilo besprekorno. Nadamo se da će i Srbija u budućnosti biti na mapi velikih e-sport događaja.

Trenutni poredak timova za TI8:

1.VP sa 2,295 kvalifikacionih poena
Virtus.pro

2.Team Secret sa 1,440 KP
Team Secret

3.Team Liquid sa 1,350 KP
Team Liquid

4.Mineski sa 720 KP
Mineski.YDB

5.Newbee sa 585 KP
Newbee

6.VG sa 270 KP
Vici Gaming

7.LGD sa 202,5 KP
LGD-GAMING

8.EG sa 90 KP
Evil Geniuses

Comment(s)

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *